Legislativul a ridicat imunitatea parlamentară a deputatului Alexandr Nesterovschi. Ce a declarat Nesterovschi de la tribuna Parlamentului

  • 21 Septembrie 2023 17:38
Legislativul a ridicat imunitatea parlamentară a deputatului Alexandr Nesterovschi. Ce a declarat Nesterovschi de la tribuna Parlamentului

Cu votul a 58 de deputați prezenți la ședința de astăzi, Legislativul a decis să ridice imunitatea parlamentară a deputatului .Alexandr Nesterovschi, transmite Radio Chișinău.

Alexandr Nesterovschi este acuzat de finanțarea partidului politic din partea unui grup criminal organizat, luare de mită, precum și de spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari.

Cererea de ridicare a imunității parlamentare a lui Alexandr Nesterovschi a fost enunțată de procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Anterior votului deputaților, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a dat aviz pozitiv demersului procurorului.

În apărarea sa, deputatul Alexandru Nestervoschi a subliniat că în spatele acestor cereri de ridicare a imunității au stat chiar foștii săi colegi din cadrul Partidului socialiștilor, pe care l-a părăsit.

„Dacă PAS va mai fi la guvernare încă doi ani, vom rămâne fără țară, iar socialiștii tac, beau ceai și nu se agită, în loc să-și apere interesele sale și ale Moldovei. Astăzi e o zi de sărbătoare creștină, voi răspunde cum Isus i-a răspuns lui Iuda – faceți ceea ce trebuie”.

La rândul lor, deputații din PAS au scandat „la pușcărie!”

Anterior, deputații au decis ca și Irina Lozovan să rămână fără imunitate parlamentară.

Menționăm că deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi fac parte din grupul deputaților transfugi care au părăsit PSRM și au aderat la Partidul „Renaștere”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău