Legislativul a ratificat un nou contract de finanțare din partea BEI

  • 07 Aprilie 2022 17:55
Legislativul a ratificat un nou contract de finanțare din partea BEI

Contractul de finanțare dintre R. Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova” a fost ratificat astăzi de Parlament.

Valoarea contractului dintre Guvern și BEI constituie 30 de milioane de euro. Banii vor fi utilizați pentru creșterea eficienței energetice în cadrul instituțiilor publice: spitale, grădinițe, școli. Proiectul mai prevede scutirea de TVA, de accize, de plata taxei vamale și altor taxe a importului sau achiziționării de mărfuri, lucrări, servicii destinate implementării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Anterior, Legislativul a ratificat Acordul de împrumut dintre Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare similară, care la fel este destinat realizării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Valoarea totală a proiectului constituie 75,5 milioane de euro, inclusiv cele două împrumuturi – din partea BEI și BERD și componenta de grant.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău