Legislativul a lansat concursul pentru selectarea a doi candidați la funcția de membru al CSM

  • 24 Octombrie 2023 11:51
Legislativul a lansat concursul pentru selectarea a doi candidați la funcția de membru al CSM

Parlamentul a lansat astăzi concursul pentru selectarea a doi candidați la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, persoanele interesate pot depune dosarele până la data de 10 noiembrie.

Candidații la concurs trebuie să întrunească cumulativ mai multe condiții, printre care: deținerea diplomei de licență în domeniul juridic sau alt domeniu relevant; experiență în domeniul dreptului și o activitate notorie în domeniul jurisprudenței sau în alt domeniu relevant de cel puțin zece ani; reputație profesională și integritate personală; să nu activeze, în momentul depunerii dosarului, în cadrul organelor puterii legislative, executive sau judecătorești. De asemenea, candidații nu trebuie să aibă antecedente penale și să nu aibă interdicția de a ocupa funcții publice sau de demnitate publică.

Concursul se va desfășura în trei etape: depunerea și admisibilitatea dosarelor, evaluarea integrității candidaților de către comisia specială (pre-vetting), concursul dosarelor și interviul. Persoanele care nu vor promova evaluarea comisiei speciale nu vor fi admise la următoarea etapă a concursului.

Potrivit legislației, Consiliul Superior al Magistraturii este constituit din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rândul judecătorilor, sunt numiți de Parlament, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău