Legislația în domeniul concurenței va fi modificată și aliniată la standardele europene

  • 06 Aprilie 2023 10:15
Legislația în domeniul concurenței va fi modificată și aliniată la standardele europene

Legea concrenței urmează a fi modificată. Autoritățile au anunțat că vor revizui cadrul normativ în acest domeniu, în contextul armonizării acestuia cu legislația Uniunii Europene și pentru întărirea capacității instituționale a Consiliului Concurenței, conform prevederilor europene în materie.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și a Digitalizării , principalele articole ce urmează a fi revizuite din Legea Concurenței se referă la metode mai eficiente de depistare a cartelurilor - una dintre cele mai grave încălcări care provoacă distorsiuni majore pe piețe, metode de stabilire a cotelor de piață care definesc existența unor poziții dominante pe diferite piețe ale unor companii, mecanisme de depistare și sancționare a acestor tipuri de încălcări, precum și noi reglementări procedurale care conduc la o mai bună aplicare a legislației în domeniul concurenței., scrie Bizlaw.

Ministerul a anunțat că modificările vor fi consultate inclusiv cu oamenii de afaceri și, ulterior, promovate de către Executiv.

Modificările cadrului legal în domeniul concurenței sunt elaborate de Ministerul Dezvoltării Economice și  Digitalizării și pot fi consultate aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău