Legendarul producător american Colt, care a înzestrat US Army aproape două secole, achiziționat de cehi

  • 13 Februarie 2021 13:14
Legendarul producător american Colt, care a înzestrat US Army aproape două secole, achiziționat de cehi

Fabricantul de arme ceh Ceska Zbrojovka (CZG) a anunțat săptămâna aceasta achiziționarea legendarului producător american de armament Colt, inclusiv unitatea sa canadiană, relatează Agerpres, care citează AFP.

„CZG a achiziționat 100% din acțiunile Colt pentru 220 milioane de dolari (180 de milioane de euro) cu bani gheață și prin emiterea a 1.098.620 acțiuni ordinare a CZG”, a indicat compania cehă într-un comunicat.

„Suntem mândri să includem în portofoliul nostru Colt, care a fost alături de armata SUA de peste 175 de ani”, a declarat Lubomir Kovarik, președintele Consiliului de administrație al CZG.

Patronul Colt, Dennis Veilleux, a calificat această tranzacție drept o „alianță puternică pentru cele două mărci și pentru clienții noștri”.

CZG, care are aproximativ 1.650 de angajați în Republica Cehă, SUA și Germania, fabrică arme pentru poliție și armată, dar și arme sportive și de vânătoare sub marca CZ.

Fondată de legendarul inventator și producător Samuel Colt în 1836, Colt echipează armatele din Statele Unite, Canada și multe alte țări. Firma produce, de asemenea, arme sportive și de vânătoare.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău