Legendarul artist Fats Domino, unul dintre pionierii rock'n'roll, a decedat la vârsta de 89 de ani

  • 25 Octombrie 2017 19:17
Legendarul artist Fats Domino, unul dintre pionierii rock'n'roll, a decedat la vârsta de 89 de ani

Legendarul muzician american de rock 'n' roll și blues Fats Domino a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunțat miercuri un medic legist din Louisiana, scrie Agerpres.

Cântărețul și pianistul din New Orleans, pe numele său real Antoine Domino Jr, a devenit celebru datorită unor hituri precum 'Blueberry Hill' și 'Ain't That A Shame'.

În 1986, el a devenit unul dintre primii muzicieni incluși în Rock & Roll Hall of Fame, alături de legende precum Elvis Presley, Chuck Berry, James Brown și Ray Charles.

Potrivit postului local de televiziune din New Orleans WWL-TV, fiica lui Fats Domino a confirmat moartea artistului și a declarat că acesta a decedat în liniște, la locuința sa, înconjurat de familie, informează The Independent.

Fats Domino și-a început cariera muzicală în 1949 cu primul său album, "The Fat Man", și a fost unul dintre pionierii genului rock'n'roll. În timpul celor cinci decenii de activitate el a vândut peste 65 de milioane de discuri.

În timpul uraganului Katrina care a afectat New Orleans, artistul care a ales să rămână acasă alături de soția sa, și-a pierdut toate bunurile materiale. Ca urmare, președintele George W. Bush i-a făcut personal o vizită și i-a înlocuit Medalia națională pentru arte care fusese luată de viitură. De asemenea, discurile de aur câștigate de-a lungul vremii i-au fost înlocuite de casele de producție, menționează The Indedepent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău