Legendarul actor Kirk Douglas a murit

  • 06 Februarie 2020 09:53
Legendarul actor Kirk Douglas a murit

Actorul Kirk Douglas, cunoscut pentru lunga sa carieră în cinematorgafie, în timpul căreia a interpretat roluri memorabile precum cel din „Spartacus”(1960), a murit la vârsta de 103 ani, scrie Mediafax.

Fiul său, Michael Douglas, a confirmat decesul tatălui într-o declarație.
 
„Cu imensă tristețe, eu și frații mei anunțăm că tatăl nostru, Kirk Douglas, nu se mai află de azi printre noi. Pentru o lume întreagă, a fost o adevărată legendă, un actor din Epoca de Aur a filmelor...Dar pentru mine și frații mei, Joel și Peter, era pur și simplu tata." Celebrul actor, laureat al Premiilor Oscar, a încheiat cu aceleași cuvinte pe care le-a rostit cu ocazia aniversării de 103 ani a tatălui său: „Te iubesc nespus de mult și sunt mândru că sunt fiul tău."
 
Anul trecut, Kirk Douglas - pe numele real Yssur Danielovitch - a stabilit, la 102 ani, un nou record de longevitate pentru un actor. Actorul Bob Hope deținea anterior recordul de longevitate, însă acesta a murit în 2003, la aproape două luni după ce împlinise 100 de ani. 
 
Născut pe 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York, Kirk Douglas a jucat în primul său film în 1946 - un noir clasic intitulat "Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers".
 
S-a remarcat apoi în filme precum "Gunfight at the O.K. Coral", "Călărețul singuratic/ Lonely Are the Brave" și "Umbra unui uriaș/ Cast a Giant Shadow", notează sursa citată.
 
Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele "Van Gogh/ Lust for Life", "Urâtul și frumosul/ The Bad and the Beautiful" și "Champion".
 
Deși nu a câștigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.
 
Ultimul rol pe marele ecran a fost cel din "Illusion" (2004), cu Bryan Cranston, regizat de Michael A. Goorjian.
 
Kirk Douglas a fost și scriitor, având la activ mai multe romane și volume de memorii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău