Legendara jucătoare americană de tenis Serena Williams și-a anunțat retragerea

  • 09 August 2022 19:10
Legendara jucătoare americană de tenis Serena Williams și-a anunțat retragerea

Legendara jucătoare americană de tenis Serena Williams, în vârstă de 40 ani, a declarat marți că numărătoarea inversă în ceea ce privește retragerea sa din activitatea competițională a început.

Serena Williams a declarat că va încerca să câștige US Open, ultimul turneu de Grand Slam la care va participa, însă după acesta este timpul să meargă „într-o altă direcție” Jucătoarea americană de tenis a făcut anunțul pe conturile sale din online, unde a distribuit un interviu acordat revistei Vogue.

Conform CNN, Serena Williams a câștigat de-a lungul carierei 23 de titluri de Grand Slam, cele mai multe din Era Open. A fost pe primul loc în clasamentul WTA timp de 319 săptămâni, dintre care 186 consecutive, și a încheiat anul pe primul loc în cinci rânduri.

Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul «retragere». Nu mi se pare un cuvânt modern. M-am gândit la acest lucru ca la o tranziție, dar vreau să fiu atentă la modul în care folosesc acest cuvânt, care înseamnă ceva foarte specific și important pentru o comunitate de oameni. Poate că cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este evoluție. Sunt aici pentru a vă spune că evoluez, îndepărtându-mă de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine. În urmă cu câțiva ani, am înființat discret Serena Ventures, o firmă de capital de risc. La scurt timp după aceea, mi-am întemeiat o familie. Vreau să măresc acea familie”, a spus jucătoarea de tenis.

În prezent locul 407 în ierarhia mondială a tenisului feminin, Serena Williams a debutat luni cu o victorie la turneul WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, învingând-o pe jucătoarea din Spania Nuria Parrizas Diaz cu 6-3, 6-4, notează Agerpres.

Aceasta a fost prima sa victorie din data de 4 iunie 2021, când se impunea în turul al treilea la Roland Garros.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău