Legendara clădire din New Orleans unde a trăit în tinerețe Louis Amstrong, distrusă de uraganul Ida

  • 31 August 2021 19:40
Legendara clădire din New Orleans unde a trăit în tinerețe Louis Amstrong, distrusă de uraganul Ida

Uraganul Ida, care a atins zona de uscat în weekend în statul american Louisiana, a distrus în întregime clădirea istorică din orașul New Orleans în care a locuit în tinerețe Louis Armstrong, informează EFE care citează media locale.

Într-un clip postat pe Twitter de Jack Royer, prezentator în cadrul WIAT-TV, un canal de știri al televiziunii din New Orleans, se poate vedea amploarea pagubelor provocate de uragan acestei clădirii în care muzicianul a locuit și a făcut primii pași în muzică, scrie Agerpres.

Clădirea, din care a rămas un morman de moloz și care a fost asociată istoriei muzicii jazz, a fost sediul croitoriei și reședinței familiei Karnofsky, care a construit-o în 1913, potrivit surselor. Armstrong a început să lucreze de mic pentru soții Karnofsky, care i-au oferit în această clădire a doua lui casă. Tânărul Armstrong obișnuia să ia masa alături de familie, iar soții Karnofsky i-au împrumutat banii cu care și-a cumpărat prima trompetă.

În 1912, Armstrong a fost arestat în apropiere de acest loc și trimis la așa numita "Colored Waif's Home", o casă pentru copiii și tinerii de culoare abandonați. Aici a devenit parte dintr-o trupă de muzică și a început să cânte mai frecvent la trompetă.

Fiul familiei Karnofsky, Morris, a deschis în acest loc primul magazin de discuri jazz din New Orleans, "Morris Music", care a fost inclus în Registrul Național al Locurilor Istorice din Statele Unite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău