Legea cu privire la filantropie și sponsorizare va fi actualizată

  • 18 Mai 2022 19:25
Legea cu privire la filantropie și sponsorizare va fi actualizată

Legea cu privire la filantropie și sponsorizare, adoptată acum 20 de ani, va fi actualizată.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la un proiect de modificare a acesteia, elaborat de Guvern. Modificările vin să clarifice regimul juridic al activităților de filantropie și sponsorizare și să excludă prevederile care au devenit ineficiente sau inaplicabile, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă al Legislativului. 

Proiectul oferă definiții clare pentru noțiunile de activitate filantropică, activitate de sponsorizare, filantrop, sponsor, beneficiar al activităților filantropice și de sponsorizare.

Este  revizuită și extinsă lista scopurilor activității filantropice și de sponsorizare și clarificată expres cea a potențialilor beneficiari ai acestor activități.  

Se propun reglementări mai clare cu privire la evidența și modalitatea de utilizare a donațiilor, transparența activității filantropice și de sponsorizare. De asemenea, sunt prevăzute expres  consecințele încălcării legislației privind activitatea filantropică și de sponsorizare.

Totodată, vor fi abrogate prevederile referitoare la organizațiile necomerciale, inclusiv modul de creare, lichidare și de desfășurare a activității acestora.

Amendarea Legii cu privire la filantropie și sponsorizare va implica modificări și completări la Codul fiscal al Republicii Moldova.

Proiectul va fi prezentat pentru dezbateri în plenul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău