Leancă și Ghilețchi: Vor vota sau nu foștii PLDM pentru alegeri uninominale

  • 13 Aprilie 2017 10:49
Leancă și Ghilețchi: Vor vota sau nu foștii PLDM pentru alegeri uninominale

Foștii liberal-democrați din Parlament, reuniți într-un nou grup parlamentar, susțin că nu vor vota proiectele de legi propuse de majoritatea parlamentară, dacă acestea nu vor corespunde opțiunilor lor.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Deputatul Iurie Leancă, președinte al PPEM, a precizat că unul din scopurile noului grup parlamentar va fi susținerea guvernării în implementarea reformelor. „Nu înseamnă că vom vota orice proiect de lege. Dar vrem să stimulăm guvernarea să înainteze cu pași mai rapizi în implementarea reformelor. Prin formarea acestui grup ne mai oferim o șansă. A fost un pas mic pentru a reface echipa”, a spus parlamentarul.

Deputatul Valeriu Ghilețchi a declarat că  acest grup a fost format pentru a le oferi deputaților neafiliați mai multe posibilități. „Timpul care ne-a mai rămas să-l putem folosi eficient. Un deputat neafiliat nu reușea să facă prea multe. Noi nu ne-am schimbat conceptul. A fost o criză politică, care s-a răsfrânt asupra partidelor, care a scindat partidul. Acum ne-am regăsit”, a spus Ghilețchi.

Fostii deputați liberal-democrați Valeriu Ghilețchi, Ștefan Creangă, George Mocanu, Aliona Goța, Octavian Grama, Mihaela Spătaru, Simion Grișciuc au creat miercuri, 12 aprilie, împreuna cu Iurie Leanca si Eugen Carpov Grupul Parlamentar Popular European. Acesta va fi condus de Valeriu Ghiletchi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău