Lazăr Comănescu: România susține parcursul de integrare europeană al Ucrainei

  • 30 Octombrie 2016 13:59
Lazăr Comănescu: România susține parcursul de integrare europeană al Ucrainei

România susține parcursul de integrare europeană al Ucrainei și, în context, eliminarea vizelor de călătorie în țările Uniunii pentru cetățenii ucraineni.

Declarația a fost făcută, la Sighetul Marmației, de ministrul român de externe, Lazăr Comănescu, la dezvelirea unui bust al poetului național ucrainean, Taras Șevcenko.

Lazăr Comănescu: Subliniez aici sprijinul puternic pe care România îl acordă unei cât mai consistente relații între UE și Ucraina, unei apropieri cât mai pternice a Ucrainei de UE. Am reconfirmat sprijinul fără nici un fel de ezitare pe care România îl acordă efortului pe care le depune Ucraina pentru rezolvarea crizei din estul țării generate de agresiunea Federației Ruse.

România se pronunță ferm pentru întrunirea condițiilor pentru ratificarea acordului de asociere și comerț între Ucraina și UE.

La aceeași festivitate, ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a mulțumit României pentru sprijinul acordat Kievului în eforturile pe care le face pentru a intra în Uniunea Europeană și pentru a-și păstra integritatea statală.

Pavlo Klimkin: Aceste condiții că noi ne luptăm împotriva agresunii ruse este foarte important sprijinul /.../ adevăratul prieten a României. Sigur că este important ceea ce face România în cadrul sprijinului acordat în cadrul relațiilor bilaterale, în cadrul NATO, în cadrul UE, dar și de un alt sprijin de suflet, vindecarea răniților din zona operațiunilor antiteroriste acordat de către România. Și eu vă mulțumesc pentru sprijinul permanent la nievel european, pentru sprijinul acordat Ucrainei în ceea ce priveșțe regimul fără vize, dar în primul rând pentru sprijinul integrității teritoriale a Ucrainei și a suveranității și sprijinul pentru lupta împotriva agresiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău