Lazăr Comănescu a avut o întrevedere cu Nicolae Timofti

  • 17 Iunie 2016 08:11
Lazăr Comănescu a avut o întrevedere cu Nicolae Timofti

Republica Moldova trebuie să implementeze reformele pentru avansarea parcursului său european au declarat ministrul român de externe Lazăr Comănescu și secretarul de stat francez pentru afaceri europene Harlem Désir la întrevederea de joi, 16 iunie, cu președintele Nicolae Timofti.Potrivit unui comunicat al președinției, șeful statului a salutat vizita celor doi copreședinți…

Republica Moldova trebuie să implementeze reformele pentru avansarea parcursului său european au declarat ministrul român de externe Lazăr Comănescu și secretarul de stat francez pentru afaceri europene Harlem Désir la întrevederea de joi, 16 iunie, cu președintele Nicolae Timofti.

Potrivit unui comunicat al președinției, șeful statului a salutat vizita celor doi copreședinți ai Grupului româno-francez pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova și a adus mulțumiri României și Franței, pentru susținerea constantă a țării noastre în eforturile de integrare în comunitatea europeană.

Șeful diplomației române a remarcat simbolismul actualei vizite în Republica Moldova, cu doar două săptămâni până la intrarea deplină în vigoare a Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

„Avansarea Republicii Moldova în parcursul european este obiectivul nostru și ne bucurăm să mergem în acest demers împreună cu Franța și partenerii noști europeni”, a menționat Ministrul Lazăr Comănescu.

La rândul său, Harlem Désir a atenționat asupra necesității de a continua implementarea reformelor europene, în special, cele din domeniul justiției, a sistemului bancar, depolitizarea instituțiilor de stat și lupta cu corupția la nivel înalt.

În cadrul discuției, Ministrul român de Externe a apreciat deciziile și acțiunile Președintelui Timofti în perioada de criză prin care a trecut țara noastră. „Sunt sigur că aportul Dumneavoastră la mersul european al Republicii Moldova va fi unul pe termen lung”, a spus domnul Comănescu.

Un alt subiect al întrevederii a vizat securitatea din regiune și problema transnistreană. „La baza negocierilor în formatul 5+2 trebuie să stea independența Republicii Moldova, integritatea și unitatea teritorială a statului nostru”, a spus președintele Timofti.

GAERM este o platformă informală, lansată în anul 2010 de România și Franța, cu participarea miniștrilor de Externe din mai multe state membre ale UE, în cadrul căreia se efectuează un schimb de opinii și idei privind avansarea relațiilor UE cu Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău