Lavrov spune că Rusia cere o listă cu arme care să nu poată fi desfășurate niciodată în Ucraina

  • 02 Martie 2022 19:21
Lavrov spune că Rusia cere o listă cu arme care să nu poată fi desfășurate niciodată în Ucraina

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat miercuri că Moscova rămâne decisă să obțină demilitarizarea Ucrainei și că ar trebui să existe o listă precisă cu arme care să nu poată fi desfășurate niciodată pe teritoriul ucrainean, transmite Reuters.

'Trebuie identificate tipuri specifice de arme de atac care nu vor fi desfășurate niciodată în Ucraina și nu vor fi create', a spus Lavrov într-un interviu pentru Al Jazeera, al cărui text a fost publicat pe site-ul MAE de la Moscova.

Lavrov a mai afirmat că Rusia îl recunoaște pe președintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei și a salutat ca un 'pas pozitiv' faptul că Zelenski dorește să primească garanții de securitate.

'Negociatorii noștri sunt pregătiți pentru a doua rundă să discute aceste garanții cu reprezentanții ucraineni', a spus Lavrov.

Volodimir Zelenski a afirmat marți, într-un interviu, că Rusia trebuie să oprească bombardamentele înainte ca noi discuții să aibă loc. El a cerut garanții de securitate, însă din partea NATO, nu a Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău