Lăutarul Nicolae Botgros se retrage din cursa electorală, pentru a-și continua cariera artistică

  • 10 Februarie 2019 08:43
Lăutarul Nicolae Botgros se retrage din cursa electorală, pentru a-și continua cariera artistică

Dirijorul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros, s-a răzgândit - nu mai vrea să devină deputat și dorește să-și continuie cariera de artist. El a anunțat pe pagina sa de Facebook că a decis să se retragă din cursa electorală.

Nicolae Botgros spune că, în cele două săptămâni de campanie electorală, a înțeles „cât de diferit este să fii printre oameni prin muzică și ca politician”. Decizia de a renunța la cariera de politician a venit după ce a primit mai multe „propuneri importante” de concerte în acest an, astfel, spune Botgros, s-a trezit în fața unei dileme: fie să le facă pe amândouă, cu riscul de a nu le face bine pe niciuna, fie să refuze concertele ori politica.

Astfel, a ales muzica și va renunța la intenția de a ocupa un fotoliu în Parlament, spune Nicolae Botgros.

TVR Moldova amintește că Nicolae Botgros a fost înregistrat pe circumscripția uninominală nr. 42 Cantemir în calitate de candidat la funcția de deputat.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul.

Prima orchestră dirijată de Nicolae Botgros a fost „Ciocârlia” de la Edineț. În 1973 a devenit violonist în Orchestra „Mugurel” a Filarmonicii, apoi la „Joc”, ca în 1978 să devină director artistic și prim-violonist la „Lăutarii”.

Nicolae Botgros este cetățean de onoare a raionului Cahul, în cinstea acestuia fiind denumit și Palatul Culturii din municipiul Cahul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău