Laura Codruța Kovesi despre rezultatul din Comisia LIBE: Acest vot este pentru tot sistemul de justiție român

  • 27 Februarie 2019 18:52
Laura Codruța Kovesi despre rezultatul din Comisia LIBE: Acest vot este pentru tot sistemul de justiție român

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, din România, Laura Codruța Kovesi, a afirmat că votul primit în Comisia de libertăți civile a Parlamentului European este pentru tot sistemul judiciar din România și pentru toți cetățenii țării, care în ultimii ani au susținut lupta cu corupția și statul de drept, transmite Agerpres.

”Este un vot pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care lucrează sub presiune", a declarat Laura Codruța Kovesi la sosirea de la Bruxelles. 

Ea a adăugat că nu a cerut sprijinul Guvernului pentru a obține funcția de procuror-șef al Parchetului European și nici nu îl așteaptă.

Laura Codruța Kovesi a obținut astăzi cele mai multe voturi – 26, în Comisia LIBE a Parlamentului European, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, și de candidatul german Andres Ritter, cu un vot.

Ieri, în Comisia pentru control bugetar, fosta șefă de la DNA a primit, de asemenea, cele mai multe voturi.

Propunerea celor două comisii va fi trimisă Conferinței Președinților și președintelui PE, Antonio Tajani. Procurorul-șef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European și Consiliu.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău