Laura Codruța Kovesi, cele mai multe voturi în Comisia CONT după audierea candidaților la funcția de procuror șef european

  • 27 Februarie 2019 09:03
Laura Codruța Kovesi, cele mai multe voturi în Comisia CONT după audierea candidaților la funcția de procuror șef european

Comisia pentru control bugetar din Parlamentul European a votat, cu puțin timp în urmă, la finalul audierii celor 3 candidați la funcția de procuror șef european.

Fosta șefă a DNA de la București, Laura Codruța Kövesi, s-a clasat pe primul loc în urma votului din Comisia pentru control bugetar, a obținut 12 voturi din partea eurodeputaților, candidatul francez 11, iar cel german un singur vot. Votul din Comisia de control bugetar are rol consultativ, scrie RRA. Eurodeputații din Comisia LIBE sunt cei care au competență în acest caz. Se vor pronunța mâine, prin vot.

În funcție de rezultatul acestui vot, legislativul european va merge la consultări cu Consiliul European, pentru că cele două instituții trebuie să desemneze viitorul procuror șef european prin consens.

De precizat că reprezentanții statelor membre în Consiliu au stabilit deja mandatul de negociere, tot în urma unui vot secret, pe primul loc clasându-se candidatul din Franța, Jean-François Bohnert.

Potrivit Mediafax, membrii Comisiei LIBE din Parlamentul European vor vota, miercuri, începând cu ora 12.00, candidatul pentru funcția de procuror șef al Parchetului European.

Parlamentul European și Consiliul UE vor numi de comun acord procurorul-șef european, iar Conferința Președinților ar urma să fie informată despre rezultatul audierii înainte de viitoarea sa reuniune de la 7 martie 2019.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată în două comisii ale Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef european.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău