Laura Codruța Kövesi, decorată de statul francez

  • 08 Iunie 2016 19:50
Laura Codruța Kövesi, decorată de statul francez

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, a primit cea mai însemnată distincție din partea statului francez, cea de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare.

Distincția i-a fost înmânată de ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, care a subliniat că rezultatele DNA sunt cu adevărat impresionante. Acest lucru este confirmat și de un raport al UE, care plasează acest parchet printre primele cinci instituții anticorupție din Europa, a precizat ambasadorul Franței, citat de RADOR.

Francois Saint-Paul a declarat că șefa DNA reprezintă un simbol al profesionalismului, integrității și datoriei. El a spus că datorită Laurei Codruței Kovesi DNA se bucură de o mare popularitate, iar renumele său depășește frontierele țării României, devenind un model de urmat la nivel european. „Grație determinării dvs, /.../ în România se schimbă de la o zi la alta”, a subliniat diplomatul francez.

Laura Codruța Kovesi a precizat că lupta împotriva corupției face parte din păstrarea și din apărarea statului de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău