Lanțul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver a intrat în faliment

  • 22 Mai 2019 07:52
Lanțul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver a intrat în faliment

Lanțul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver a intrat marți în faliment, punând în pericol circa 1.300 de locuri de muncă din cele 25 de localuri din Marea Britanie, relatează Reuters, Press Association și dpa.

Jamie Oliver, 43 de ani, a devenit o figură bine cunoscută în Marea Britanie și în întreaga lume cu emisiunile sale culinare și a fondat lanțul de restaurante cu specific italian "Jamie's Italian" în 2008. Pe lângă acestea, Jamie Oliver deține și restaurantul Barbecoa și Jamie Oliver's Diner.

"Sunt devastat de falimentul restaurantelor noastre din Marea Britanie", a scris celebrul chef pe Twitter.

"Sunt profund întristat de această situație. Vreau să mulțumesc personalului și furnizorilor noștri care s-au implicat trup și suflet în această afacere de peste un deceniu", a mai spus Jamie Oliver într-un comunicat, adăugând că dorește "să mulțumească tuturor clienților care ne-au susținut" de la lansarea în 2008 a "Jamie's Italian". "A fost o adevărată plăcere să vă servim", a mai spus el.

Mass-media britanică a informat că aceste restaurante au fost plasate sub administrația judiciară a cabinetului KPMG, care va căuta de acum unul sau mai mulți cumpărători pentru întreaga sau o parte a afacerii. În absența cumpărătorilor, restaurantele vor fi pur și simplu închise, relatează AFP.

Acest anunț reprezintă un șoc pentru publicul din Marea Britanie, unde Jamie Oliver este o personalitate în domeniul gastronomic, cunoscut pentru publicarea mai multor cărți și apariția în numeroase emisiuni televizate.

Cu aerul său de "rock star", el a ajutat la promovarea imaginii gastronomiei britanice, un sector devenit ultra-competitiv.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău