Lansarea monitorului de securitate al țărilor din formatul „Trio Asociat”

  • 03 Octombrie 2021 13:26
Lansarea monitorului de securitate al țărilor din formatul „Trio Asociat”

Organizații ale societății civile din trio-ul asociat – Rep. Moldova, Ucraina și Georgia – vor lansa marți, 5 octombrie, prima ediție a Monitorului de securitate al celor trei state asociate din cadrul Parteneriatului Estic (PaE).

Este vorba despre un digest analitic intitulat „Associated Trio Security Monitor” elaborat de Asociația pentru Politică Externă (APE) din Moldova în parteneriat cu Centrul Georgian pentru Studii Strategice și Consiliul de Politică Externă „Ukrainian Prism”.

Potrivit unui anunț al APE, „Associated Trio Security Monitor” este un rezumat de securitate bilunar care raportează evenimentele, tendințele, deciziile, acțiunile și conflictele internaționale, regionale și interne care au impact asupra securității naționale a celor trei țări asociate din PaE.

Monitorul de securitate face parte din proiectul „Forumul de securitate al Parteneriatului estic”, la care sunt antrenați experți neguvernamentali și guvernamentali din Georgia, Moldova și Ucraina într-un efort comun pentru consolidarea rezistenței la securitate a celor trei țări asociate în domenii precum securitatea cibernetică, reforma serviciilor de informații, combaterea amenințărilor hibride și consolidarea apărării naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău