Lansarea de rachete nord-coreene: Președintele Consiliului European denunță un comportament „agresiv'' și „iresponsabil'' al Phenianului

  • 02 Noiembrie 2022 19:20
Lansarea de rachete nord-coreene: Președintele Consiliului European denunță un comportament „agresiv'' și „iresponsabil'' al Phenianului

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a declarat miercuri "revoltat" de lansarea de către Coreea de Nord a cel puțin 23 de rachete, dintre care una a căzut lângă apele teritoriale sud-coreene, și a denunțat comportamentul "agresiv" și "iresponsabil" al Phenianului, informează AFP.

"În numele Uniunii Europene, exprim solidaritatea noastră cu Coreea (de Sud) și alte țări din regiune", a adăugat el pe Twitter.

Coreea de Nord a lansat miercuri cel puțin 23 de rachete, dintre care una a căzut lângă apele teritoriale sud-coreene, provocând o escaladare puternică a tensiunilor cu Seulul, care a ripostat lansând la rândul său trei rachete spre mare.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a criticat aspru "provocarea" Phenianului, denunțând o "invazie teritorială de facto".

Rusia a îndemnat "toată lumea să-și păstreze calmul", potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Toate părțile din acest conflict trebuie să evite să ia vreo măsură susceptibilă să provoace o escaladare a tensiunilor", a spus Peskov, subliniind că "situația din peninsulă este deja destul de tensionată", transmite Agerpres.

Armata nord-coreeană a tras, de asemenea, peste o sută de tiruri de artilerie în "zona-tampon" maritimă dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, într-un moment în care Seulul și Washingtonul efectuează în regiune importante manevre aeriene, denunțate de Phenian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău