Lansare în alegeri | PSRM anunță proteste, iar PD - un eveniment de amploare în PMAN. Opoziția califică aceste acțiuni drept ilegale

  • 16 Octombrie 2018 14:12
Lansare în alegeri | PSRM anunță proteste, iar PD - un eveniment de amploare în PMAN. Opoziția califică aceste acțiuni drept ilegale

Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat intenționează să organizeze ample acțiuni în centrul Chișinăului în perioada următoare. Despre manifestația PDM se cunoaște puțin, reprezentanții formațiunii preferând să nu discute la acest subiect. În același timp, socialiștii susțin că vor protesta împotriva guvernărilor pro-europene din ultima perioadă și-și vor prezenta agenda politică.

Partidul Socialiștilor intenționează să organizeze o amplă acțiune de protest pe 18 noiembrie la Chișinău, împotriva guvernărilor de centru-dreapta din ultimii nouă ani, au anunțat astăzi reprezentanții formațiunii. Tot atunci, va fi prezentat programul politic al formațiunii, a precizat secretarul executiv pentru ideologie, Ion Ceban.

„Vom prezenta public programul politic și ce urmează să întreprindem până la 24 februarie 2019, toată agenda politică, dar și tot ceea ce credem noi despre acești guvernanți și cum vom acționa în diferite situații care pot să se impună în aceste circumstanțe”, a declarat Ion Ceban.

Iar Partidul Democrat intenționează să organizeze un eveniment de amploare în Piața Marii Adunări Naționale în această duminică. Scopul, potrivit unei notificări, prezentate ieri la Primărie, este comunicarea cu membrii și simpatizanții. Reprezentanții PDM evită totuși să discute despre acest subiect, inclusiv dacă pe 21 octombrie formațiunea își va prezenta candidații din circumscripții, așa cum s-a vehiculat anterior în presă. Iar purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari, a declarat pentru Radio Chișinău că nu cunoaște despre acest eveniment.

Dacă este preconizată, cu siguranță va apărea o informație în presă, că nu va fi ținut în secret. Dar la moment, eu nu pot să spun nimic – nici să infirm, nici să confirm.

Pe de altă parte, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, care intenționează să formeze un bloc electoral cu Partidul Acțiune și Solidaritate la parlamentarele din februarie 2019, susțin că lansarea în alegeri, înainte de termen, este ilegală. Vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari.

„Termenul de lansare în campania electorală este prevăzut în lege. Perioada electorală începe cu 60 de zile înainte de alegeri. Pentru noi începe cu 90 de zile înainte de alegeri pentru că este vorba de bloc electoral. Înțelegând cu cine avem de a face, înțelegând cât de tare suntm urmăriți, vom respecta cu strictețe fiecare literă din legislație”, a afirmat Alexandru Slusari.

Reprezentanții Platformei DA au condamnat astăzi și întețirea persecuțiilor liderilor opoziției, în special din teritoriu, înainte de alegerile parlamentare. Aceștia susțin că guvernarea ar sta în spatele atacurilor. Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a respins acuzațiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău