Lângă trecerile de pietoni din capitală și din țară vor apărea mesaje de atenționare

  • 27 Iulie 2018 11:08
Lângă trecerile de pietoni din capitală și din țară vor apărea mesaje de atenționare

Pentru a scădea numărul accidentelor rutiere pe trecerile de pietoni Inspectoratul General de Poliție a lansat astăzi, 27 iulie, o campanie națională de sensibilizare a pietonilor. Cu genericul ”Fii atent la trecere”, acțiunea presupune marcarea a cât mai multe treceri de pietoni cu mesaje de atenționare a celor care traverseaza strada, fapt ce vaduce la scăderea numărului de accidente, susține șeful serviciului ”Info Trafic” al Inspectoratului Național de Patrulare, Pavel Apostol.


”Ca să diminuăm numărul de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, lansăm această campanie care constă în aplicarea unor fraze cu titlu de recomandare în adiacentul trecerilor de pietoni. Fiecare cetățean, în momentul în care se apropie la acea trecere de pieton, să citească  și să se gândească înainte de a traversa partea carosabilă ca să ajungă în siguranță la locul de destinație", spune Pavel Apostol.

Campania va dura până pe 20 august.

Pe parcursul anului trecut, în municipiul Chișinău au avut loc peste 600 de accidente cu implicarea pietonilor. 260 de accidente au avut loc chiar pe trecerile de pietoni soldate cu moartea a 12 persoane dintre care 2 copii.

În primele șase luni ale lui 2018 pe trecerile de pietoni au fost accidentați și au murit 45 de persoane.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău