Lângă Svalbard a căzut în mare un elicopter rusesc. La bord se aflau 8 persoane

  • 26 Octombrie 2017 19:09
Lângă Svalbard a căzut în mare un elicopter rusesc. La bord se aflau 8 persoane

Langa Svalbard, în Oceanul Arctic, a căzut în mare un elicopter rusesc, anunta serviciul de salvare norvegian. La bordul aeronavei se aflau 8 persoane.

Elicopterul zbura din satul Piramida spre Barentsburg și a căzut în mare la distanta de 2-3 kilometri de destinație. Despre dispariția elicopterului s-a aflat la 15:35 ora locală.

Două nave ale Garzii de Coastă și un elicopter au fost trimise la locul accidentului. Reprezentantul serviciului norvegian de salvare a declarat că elicopterul nu a transmis semnal de alarma, raportează Dagbladet.

Conform datelor preliminare, elicopterul transporta muncitori, sustin surse din serviciul de salvare. Potrivit canalului de pe Telegram – Mash, elicopterul aparține companiei rusești „Arktikugol”, care se ocupă de operațiuni miniere pe Spitzbergen.

Svalbard este un teritoriu insular în Oceanul Arctic, format din Insula Spitzbergen, insula Kvitøya și Insula Urșilor. Situate la 600 de km de coastele Norvegiei, cele trei insule sunt administrate de Norvegia.

Deși Barentsburg este situat pe teritoriul insulei norvegiene, acesta este un orașel minier rusesc cu 435 de locuitori.

Sursa: Pagina de Rusia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:21 %
Vint:6,17 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău