Landul Bavaria cere UE să se opună planului guvernului de la Berlin de a legaliza canabisul

  • 16 Noiembrie 2022 14:25
Landul Bavaria cere UE să se opună planului guvernului de la Berlin de a legaliza canabisul

Landul german Bavaria l-a trimis pe ministrul său al sănătății miercuri la Comisia Europeană pentru a încerca să convingă Bruxellesul să se opună planurilor guvernului federal de la Berlin de a legaliza canabisul, transmite dpa.

„Legalizarea propusă a canabisului de către guvernul federal nu doar că este periculoasă pentru sănătate, dar sunt convins și că încalcă legislația europeană”, a declarat ministrul sănătății al Bavariei, Klaus Holetschek, după întâlnirea avută miercuri la Bruxelles cu directorul general Monique Pariat.

Planul de legalizare a canabisului a fost prezentat de ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach, la sfârșitul lunii octombrie. Lauterbach a anunțat ulterior că va solicita mai întâi Comisiei Europene să verifice dacă măsura este compatibilă cu legislația europeană.

Opinia lui Holetschek este că atât Convenția de implementare a Schengen din 1990, cât și Decizia cadru a UE din 2004 privind combatarea traficului ilegal de droguri obligă Germania și celelalte state membre ale UE să incrimineze producerea, vânzarea și distribuirea de substanțe narcotice precum canabisul, transmite Agerpres.

„Numai comercializarea strict supervizată pentru uz medical sau scopuri științifice este exceptată”, a afirmat ministrul bavarez.

„Legalizarea comerțului cu canabis pentru scopuri recreative doar pe o bază individuală națională nu este, așadar, posibilă, chiar dacă ar fi strict reglementată de stat”, a adăugat Holetschek. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău