Laboratorul spațial chinezesc Tiangong va cădea pe pământ în câteva zile

  • 28 Martie 2018 18:45
Laboratorul spațial chinezesc Tiangong va cădea pe pământ în câteva zile

China a lansat pe orbită în 2011 primul său laborator spațial, Tiangong-1, parte a unui ambițios program de realizare a unei Stații Spațiale proprii până în anul 2022.

Tiangong-1 are 8,5 tone și și-a încheiat misiunea la 5 ani după ce a fost lansat pe orbită. Modulul spațial nu mai poate fi controlat neavând combustibil astfel că se va prăbuși necontrolat.

Nimeni nu poate estima cu precizie locul în care acesta va reintra în atmosferă, când se va întâmpla acest lucru și dacă vor ajunge și pe pământ fragmente din laborator.

Ultimele estimări ale traiectoriei sale dai ca posibilă căderea unor rămășițe ale laboraturului începând de vineri, 30 martie.

La reintrarea în atmosferă cea mai mare parte a Tiangong-1 va arde și se va dezintegra însă nu este exclus ca bucăți din componentele sale mai solid construite, precum componente ale motoarelor de propulsie sau rezervorul de combustibil, să ajungă totuși pe pământ.

BBC îl citează pe  Elias Aboutanios de la Centrul Australian de Cercetări Spațiale care susține că probabilitatea ca un fragment al fostului laborator spațial al Chinei, Tiangong-1, să aterizeze într-o zonă locuită este extrem de redusă, iar probabilitatea de a răni sau cauza pagube este infimă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău