Laboratorul pentru controlul calității medicamentelor, evaluat de experți europeni 

  • 11 Octombrie 2017 12:29
Laboratorul pentru controlul calității medicamentelor, evaluat de experți europeni 

Experți ai Directoratului European pentru Controlul Medicamentului (EDQM) se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a evalua starea laboratorului pentru controlul calității medicamentelor al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, citat de IPN, în funcție de rezultatul evaluării, va fi luată decizia de aderare a laboratorului la rețeaua europeană a laboratoarelor oficiale de control al medicamentelor (OMCL).

Directorul general al AMDM, Vladislav Zara, a declarat în cadrul întrevederii cu experții europeni că acreditarea laboratorului va permite producătorilor autohtoni de preparate farmaceutice să devină mai competitivi pe piața europeană, iar controlul calității medicamentelor comercializate în țară va fi asigurat într-un termen mai restrâns.

Rețeaua laboratoarelor oficiale de control al medicamentelor a fost creată pentru a facilita schimbul de cunoștințe între ele, precum și în vederea promovării dezvoltării unor standarde comune armonizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău