Laboratorul din Wuhan suspectat că ar fi la originea coronavirusului neagă orice responsabilitate

  • 19 Aprilie 2020 12:30
Laboratorul din Wuhan suspectat că ar fi la originea coronavirusului neagă orice responsabilitate

Directorul laboratorului arătat cu degetul de media americane drept o posibilă sursă a noului coronavirus a dezmințit categoric sâmbătă orice responsabilitate, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Este imposibil ca acest virus să provină de la noi", a declarat într-un interviu pentru canalul de stat CGTN, Yuan Zhiming, directorul Institutului de virologie din Wuhan, oraș epicentru al pandemiei.

Potrivit majorității oamenilor de știință, noul coronavirus a fost probabil transmis la om de la un animal. O piață din orașul Wuhan a fost incriminată, întrucât vindea animale sălbatice vii.

Însă faptul că la câțiva kilometri distanță se află acest institut de virologie alimentează de luni de zile ipoteze privind o scurgere din acest laborator sensibil.

"Știm cu claritate ce tip de cercetări sunt desfășurate la institut și cum sunt gestionate eșantioanele de virus", a adăugat directorul acestui institut care deține un laborator P4, instituție de înaltă securitate în care se află tulpinile unor virusuri dintre cele mai periculoase, precum Ebola.

Prin simpla localizare a institutului din Wuhan, "oamenii nu se pot împiedica să facă asociații", a mai spus el, acuzând media că "încearcă deliberat să-i înșele pe oameni" cu informații "în întregime bazate pe speculații", fără "probe".

Potrivit Washington Post, ambasada SUA la Beijing, după mai multe vizite la institut, a alertat în 2018 autoritățile americane privind măsurile de securitate aparent insuficiente în laboratorul care studia coronavirusuri provenite de la lilieci.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
8
Sun
7
Mon
7
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău