În regiunea transnistreană a început să lucreze laboratorul COVID-19

  • 21 Aprilie 2020 13:22
În regiunea transnistreană a început să lucreze laboratorul COVID-19

Laboratorul transnistrean de testare a populației la COVID-19, creat în baza Centrului de combatere a SIDA și bolilor infecțioase din Tiraspol, a început de marți să funcționeze în regim normal.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la datele centrului operativ al regiunii, laboratorul "a trecut cu succes "testul zero" și este gata să proceseze până la 60 de probe pe zi.

Ce-i drept, numărul de probe trimise de Tiraspol la Chișinău depășește acest număr. Luni, de exemplu, au fost 79 de probe.

Însă în spitalul de boli infecțioase din Slobozia a fost instalat un tomograf computerizat nou, care, la fel, va fi antrenat în diagnosticul coronavirusului.

Conform datelor de luni seară, în Transnistria erau 293 de cazuri de COVID-19, inclusiv 11 minori. Au fost înregistrate 14 decese, 15 pacienți s-au vindecat, 263 de persoane se află la tratament, iar 196 au complicații sub formă de pneumonie. Starea majorității pacienților este evaluată ca fiind medie. Șapte pacienți sunt în terapie intensivă, doi dintre ei fiind conectați la aparate de ventilație artificială.

Potrivit ultimelor date ale centrului operativ, zilele de 21, 22, 23 și 24 aprilie sunt declarate zile libere în regiune. Acestea vor fi recuperate în zile de sâmbătă.

Pentru elevii din clasele a V-a - a VIII-a și a X-a, anul școlar se va încheia fără susținerea examenelor intermediare. În ceea ce privește clasele a IX-a și a XI-a, o decizie în acest sens va fi luată la sfârșitul lunii aprilie, în baza situației epidemiologice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău