Laboratoarele UTM au fost dotate cu echipamente pentru studiul vehiculelor electrice, cu sprijinul SUA și al Marii Britanii

  • 29 Ianuarie 13:12
Laboratoarele UTM au fost dotate cu echipamente pentru studiul vehiculelor electrice, cu sprijinul SUA și al Marii Britanii

Laboratoarele Facultății Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice a Moldovei (UTM) au fost dotate cu echipament modern în valoare de 542 mii dolari, cu sprijinul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Ambasadei Marii Britanii, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), transmite MOLDPRES.

Echipamentul va fi utilizat pentru a înființa unul dintre cele mai moderne laboratoare de inginerie energetică din țară, în cadrul căruia tinerii ingineri vor putea obține abilități practice în domenii noi, cum ar fi energia regenerabilă, stocarea energiei electrice și transportul electric.

Echipamentul este unic în țară și a fost donat cu scopul de a facilita accesul studenților UTM la tehnologii inovatoare de instruire. Aceștia vor putea învăța procesele de generare a energiei din surse regenerabile și stocarea acesteia sub formă de hidrogen. La fel, tinerii vor putea studia bazele funcționării instalațiilor de forță folosite pentru producerea, transportul și utilizarea energiei în diverse sectoare ale economiei.

Un laborator separat a fost dotat pentru studiul electro-mobilității, unde studenții vor cunoaște procesele ce stau la baza funcționării vehiculelor hibride și a celor electrice, a stațiilor de încărcare a bateriilor.

Proiectul Securitatea Energetică a Republicii Moldova are o durată de patru ani și prin intermediul acestuia  USAID va investi cel puțin 60 de milioane de dolari în consolidarea și diversificarea sectorului energetic al țării noastre.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău