La Grădina Zoologică din Chișinău va fi amenajat un spațiu de șase mii de metri pătrați pentru urși

  • 17 Mai 2019 13:34
La Grădina Zoologică din Chișinău va fi amenajat un spațiu de șase mii de metri pătrați pentru urși

Cei doi urși de la Grădina Zoologică din capitală se vor muta, primăvara viitoare, la casă nouă. Un spațiu de circa șase mii de metri pătrați urmează să le înlocuiască cușca de 30 de metri pătrați în care locuiesc acum. Recent a fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția volierelor pentru urși, iar în scurt timp vor începe lucrările.

Directorul Grădinii Zoologice din Chișinău, Alexei Hanțațuc, a declarat pentru IPN că lucrările urmează să fie desfășurate pe parcursul acestui an, iar după ce se vor trezi din hibernare, cei doi urși bruni vor fi mutați în spațiul nou amenajat. Pe lângă faptul că suprafața va fi una considerabilă, în comparație cu actuala cușcă, în proporție de 90% va fi mediu natural. Ușii vor putea urca pe copaci, vor putea vâna pește în lacul care urmează să fie amenajat.

Cei doi urși bruni au peste 25 de ani, iar actualele cuști au fost construite încă acum 40 de ani. Directorul Grădinii Zoologice spune că în perspectivă este examinată posibilitatea de a aduce la Zoo urși siberieni, care ajung să cântărească și 700 de kilograme. Urși bruni de la Grădina Zoologică din Chișinău au câte 170 de kilograme.

Din 1 iunie, la Zoo va fi deschisă pentru vizitatori Curtea Rurală,  unde vor fi aduse capre, iepuri, păsări, hamsteri și un măgăruș, pe care copiii îi vor putea mângâia, îi vor putea hrăni și vor putea face poze cu ei.

Grădina Zoologică poate fi vizitată zilnic între orele 08.00 și 20.00 în perioada de vară și între orele 09.00 și 17.00 – în perioada de iarnă. Pentru copiii până la șapte ani intrarea este gratuită, pentru elevi, studenți și pensionari taxa este de cinci lei, iar pentru ceilalți – 30 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău