La vămile din R.Moldova va fi introdus un sistem automatizat de programare a traversării frontierei pentru camioane

  • 14 Decembrie 2018 09:09
La vămile din R.Moldova va fi introdus un sistem automatizat de programare a traversării frontierei pentru camioane

Ultimele evoluții și planuri privind modernizarea managementului frontierei au fost discutate în cadrul întâlnirii Directorului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu șeful Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Potrivit sursei citate, Directorul Serviciului Vamal a informat despre planul de implementare a unui sistem automatizat de programare a traversării frontierei pentru camioane, similar cu "GoSwift", care operează în unele state membre ale UE. Acesta ar permite o mai bună gestionare a fluxurilor transfrontaliere și reducerea timpilor de traversare, deoarece operatorii economici vor putea să își programeze în avans traversarea frontierei.

Vitalie Vrabie a menționat, de asemenea, intențiile de modernizare a sistemului informatic ASYCUDA World, care va integra  Noul Sistem de Tranzit Computerizat (NCTS) și Ghișeul Unic.

 

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a mai menționat lansarea Punctului de trecere a frontierei operat în comun Palanca (PTFOC), care a fost construit și echipat printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova.

Șeful EUBAM a subliniat că noul PTFOC Palanca va fi unul dintre cele mai moderne din regiune și un punct de referință pentru alte puncte de trecere a frontierei la granița moldo-ucraineană, unde agențiile din cele două țări intenționează să lucreze împreună.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău