La trecerea frontierei moldo-române, polițiștii de frontier au depistat două permise de conducere falsificate

  • 27 Februarie 2023 18:40
La trecerea frontierei moldo-române, polițiștii de frontier au  depistat două permise de conducere falsificate

La trecerea frontierei moldo-române, polițiștii de frontieră au descoperit asupra a doi cetățeni străini acte falsificate. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, persoanele riscă cercetare penală pentru infracțiunea comisă, transmite Poliția de Frontieră.

La trecerea frontierei moldo-române, polițiștii de frontieră au descoperit asupra a doi cetățeni străini acte falsificate. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, persoanele riscă cercetare penală pentru infracțiunea comisă.

Primul incident a fost înregistrat în PTF Sculeni, pe direcția intrare în R. Moldova. Documentat este un cetățean al Statelor Unite ale Americii, în vârstă de 43 de ani. Bărbatul s-a prezentat în calitate de pasager într-o mașină de ocazie cu rută de deplasare „Iași- Orhei". În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus persoana unui control suplimentar, iar ca rezultat a fost depistat permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile SUA. Din declarații s-a aflat că permisul a fost confecționat personal la domiciliu, după un original existent.

În al doilea caz este vizat un cetățean al Ucrainei de 47 ani. Bărbatul s-a prezentat în PTF Giurgiulești-Galați, la volanul unui camion cu remorcă. În cadrul procedurilor de control al trecerii frontierei, printre documente a fost și permisul de conducere ucrainean. Cercetarea amănunțită cu ajutorul tehnicii speciale, polițiștii de frontieră au stabilit că actul nu corespunde unui original, fiind falsificat. Astfel, străinul a fost înlăturat de la conducerea camionului, continuându-și deplasarea ca pieton.

Documentarea pe ambele cazuri sunt continuate de către angajații Poliției de Frontieră, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,37 m/s
Wed
21
Thu
22
Fri
24
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău