La trecerea frontierei moldo-române, polițiștii de frontier au depistat două permise de conducere falsificate

  • 27 Februarie 2023 18:40
La trecerea frontierei moldo-române, polițiștii de frontier au  depistat două permise de conducere falsificate

La trecerea frontierei moldo-române, polițiștii de frontieră au descoperit asupra a doi cetățeni străini acte falsificate. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, persoanele riscă cercetare penală pentru infracțiunea comisă, transmite Poliția de Frontieră.

La trecerea frontierei moldo-române, polițiștii de frontieră au descoperit asupra a doi cetățeni străini acte falsificate. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, persoanele riscă cercetare penală pentru infracțiunea comisă.

Primul incident a fost înregistrat în PTF Sculeni, pe direcția intrare în R. Moldova. Documentat este un cetățean al Statelor Unite ale Americii, în vârstă de 43 de ani. Bărbatul s-a prezentat în calitate de pasager într-o mașină de ocazie cu rută de deplasare „Iași- Orhei". În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus persoana unui control suplimentar, iar ca rezultat a fost depistat permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile SUA. Din declarații s-a aflat că permisul a fost confecționat personal la domiciliu, după un original existent.

În al doilea caz este vizat un cetățean al Ucrainei de 47 ani. Bărbatul s-a prezentat în PTF Giurgiulești-Galați, la volanul unui camion cu remorcă. În cadrul procedurilor de control al trecerii frontierei, printre documente a fost și permisul de conducere ucrainean. Cercetarea amănunțită cu ajutorul tehnicii speciale, polițiștii de frontieră au stabilit că actul nu corespunde unui original, fiind falsificat. Astfel, străinul a fost înlăturat de la conducerea camionului, continuându-și deplasarea ca pieton.

Documentarea pe ambele cazuri sunt continuate de către angajații Poliției de Frontieră, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău