La Tohatin va fi construită o Stație regională de pompare

  • 14 Ianuarie 2023 12:45
 La Tohatin va fi construită o Stație regională de pompare

La Tohatin va fi construită o Stație regională de pompare ce include și o rețea de canalizare pe o lungime de 10 kilometri. Proiectul este susținut financiar de Primăria municipiului Chișinău, iar beneficiari vor fi aproape 20 de mii de locuitori din suburbiile Tohatin, Cruzești și Budești, transmite IPN.

Costul lucrărilor a fost estimat la 31,7 milioane de lei, dintre care aproape 14 milioane de lei au fost alocați de Primăria Chișinău. Lucrările de construcție urmează să se încheie în acest an.

În ultimii trei ani, municipalitatea a investit la Tohatin 29 de milioane de lei în proiecte menite să schimbe spre bine nivelul de viață al oamenilor. Este vorba despre reparația drumurilor și trotuarelor, extinderea rețelelor de apeduct, construcția garajului pentru tehnica de salubrizare, reparația grădiniței și gimnaziului.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, creșterea nivelului de acces la utilități pentru locuitorii din suburbiile orașului este una din prioritățile investiționale ale Primăriei municipiului Chișinău. Pe site-ul https://suburbii.chisinau.md/ locuitorii din suburbii pot selecta prioritățile pentru investițiile capitale pe care urmează să le facă în acest an Primăria Chișinău. Sondajul este accesibil în limbile română și rusă, inclusiv pe dispozitivele mobile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău