La Tiraspol se pregătește „reglementarea” doborârii dronelor

  • 21 Mai 10:58
La Tiraspol se pregătește „reglementarea” doborârii dronelor

Liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a transmis un proiect de lege spre aprobare Sovietului Suprem care să reglementeze utilizarea dronelor în regiune.

După cum transmite site-ul agenției locale Novostipmr.com, aparatele de zbor fără pilot cu greutatea de la 150 de grame la 30 de kilograme vor fi supuse înregistrării obligatorii, iar cele cu o greutate mai mare de 30 de kilograme vor fi supuse certificării obligatorii.

Așa-zisele ”structuri de forță” din regiunea separatistă vor avea dreptul de a utiliza mijloace tehnice speciale și arme pentru distrugerea acestora în anumite cazuri. Este vorba de cazurile când dronele amenință viața, sănătatea sau proprietatea cetățenilor; la desfășurarea de acțiuni urgente de investigare, activități antiteroriste, operațiuni de căutare, cercetare și de contrainformații; la asigurarea securității și pentru protecția așa-zisei ”frontiere de stat”.

Amintim că presa de la Tiraspol a anunțat la începutul lunii mai că a fost doborâtă o dronă cu explozibil care urma să atace centrul de teleradiocomunicații din satul Maiac din stânga Nistrului. În regiunea separatistă transnistreană a fost instituit cod roșu de alertă teroristă după ce la sfârșitul lunii aprilie au avut loc o serie de explozii la Tiraspol, Parcani și Maiac.

Președinta Maia Sandu a declarat cu referire la aceste incidente că anumite forțe ”pro-război” din regiunea separatistă transnistreană sunt interesate în destabilizarea situației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
25
Sat
25
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău