La Strasbourg începe luni, 19 iunie, sesiunea de vară a APCE la care participă și o delegație a Parlamentului de la Chișinău

  • 18 Iunie 2023 12:30
La Strasbourg începe luni, 19 iunie, sesiunea de vară a APCE la care participă și o delegație a Parlamentului de la Chișinău

O delegație a Parlamentului Rep. Moldova va participa la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc în perioada 19-23 iunie, la Strasbourg, Franța. Agenda sesiunii include discuții pe marginea unor subiecte de actualitate, printre care o dezbatere cu privire la consecințele politice ale agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și participarea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, informează Legislativul într-un comunicat de presă.

Pe ordinea de zi figurează și dezbaterea a trei rapoarte privind integrarea migranților și refugiaților; incluziunea socială, prin sport, a migranților, refugiaților și persoanelor strămutate intern; sănătatea și protecția socială a lucrătorilor fără acte sau a celor aflați în situație neregulamentară.

Parlamentarii vor mai discuta despre provocările cu care se confruntă opoziția democratică din Belarus, despre reforma în domeniul legislației privind drepturile omului în Marea Britanie, despre represiunile transnaționale, precum și despre prioritățile și bugetele Consiliului Europei pentru perioada 2024-2027.

Din componența delegației parlamentare a APCE fac parte șeful delegației naționale la APCE, Ion Groza, vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și deputații, Ana Calinici și Adela Răileanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău