La stația feroviară Berești din Ungheni va fi construit primul complex logistic multimodal din Republica Moldova

  • 10 Iulie 19:11
La stația feroviară Berești din Ungheni va fi construit primul complex logistic multimodal din Republica Moldova

Primul complex logistic multimodal din Moldova va fi construit la stația feroviară Berești din Ungheni pe un teren de aproximativ 18 hectare. Acesta va facilita accesul Republicii Moldova la coridoarele de transport internaționale, contribuind astfel la integrarea țării noastră în rețeaua globală de transport și logistică. Autoritățile examinează trei opțiuni de amplasare și configurare a noului complex, fiind desfășurat și un studiu de fezabilitate în acest sens, transmite MOLDPRES. 

Proiectul prevede dezvoltarea unei infrastructuri moderne care să acopere toate tipurile de transport terestru de mărfuri. Aceasta va include căi de acces feroviare și rutiere, macarale pentru containere, platforme de operare a mărfurilor și depozite, asigurând astfel o operare eficientă și rapidă.

Proiectul va permite operarea a aproximativ 200.000 de camioane anual, echivalentul a 4 milioane de tone de mărfuri. Această capacitate de operare este crucială pentru a răspunde cererii în creștere și pentru a asigura un flux continuu de mărfuri. 

Obiectivul principal al proiectului este transformarea terminalului Berești într-un nod logistic regional. Compania internațională implicată în proiect va continua elaborarea studiului de fezabilitate, detaliind valoarea investițiilor necesare și modelul de funcționare și gestionare a complexului.

MDED a comunicat că dezvoltarea acestui proiect este esențială întrucât Moldova nu dispune de o rețea logistică modernă și complexă integrată în lanțul economic al țării. „De aceea există necesitatea majoră a dezvoltării Complexului Logistic Multimodal Berești, care are potențial de a transforma Moldova într-un hub regional de transport și logistică, care va stimula creșterea economică și va facilita comerțul internațional”, a conchis sursa citată.

Mai mult, prin acest proiect, Republica Moldova va putea atrage investiții străine și va crește competitivitatea pe piețele internaționale, consolidând astfel poziția sa strategică în regiune.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,12 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
23
Fri
21
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău