La Soroca are loc Festivalul Mărului 2015

  • 26 Septembrie 2015 11:43
La Soroca are loc Festivalul Mărului 2015

Orașul Soroca din nordul țării găzduiește sâmbătă, 26 septembrie, unul dintre festivalurile dulci ale anului – Festivalul Mărului 2015.

Sărbătoarea din acest an a ajuns la cea de-a cincea ediție. În cadrul festivalului, oaspeții vor putea cumpăra produse agricole, vor participa la diferite concursuri și vor admira expoziții tematice, transmite IPN.

Evenimentul a debutat la ora opt dimineața și pe parcursul zilei vizitatorii festivalului vor admira și participa la concursul costumelor dedicate sărbătorii, de asemenea, este organizat un concurs pentru cea mai bună expoziție de mere, de tehnică agricolă și material săditor. O parte a festivalului se va desfășura în Cetatea Sorocii. Aici va avea loc deschiderea festivă a evenimentului și o serie de activități interactive.

Festivalul va culmina cu un atelier de lucru participanții căruia vor merge, ulterior, în livada de mere.

La eveniment sunt invitați să participe producătorii de mere și material săditor pomicol, exportatorii, reprezentanții mass-media, toți cei care susțin consumul merelor de calitate, produse în Moldova.

Organizatorii sărbătorii și-au propus drept scop promovarea producătorilor autohtoni și să contribuie la dezvoltarea sectorului pomicol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău