La sfârșitul lunii va fi organizat Forumul Economic Chișinău 2022

  • 03 Septembrie 2022 15:48
La sfârșitul lunii va fi organizat Forumul Economic Chișinău 2022
Foto: Primăria municipiului Chișinău

În perioada 30 septembrie-1 octombrie, la Chișinău va fi organizat primul Forum Economic. Primăria capitalei precizează că evenimentul reprezintă o platformă de discuții și dezbateri despre potențialul investițional și de dezvoltare al municipiului, transmite IPN.

„Forumul reunește peste 500 de oaspeți, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului academic și asociativ, experți în diferite domenii economice, investitori și donatori străini, dar și delegații oficiale ale orașelor înfrățite și orașelor-partenere și are drept scop oferirea unei platforme de discuții și dezbateri asupra potențialului investițional și de dezvoltare al municipiului Chișinău”, precizează municipalitatea.

În cadrul Forumului Economic Chișinău vor fi abordate provocările și oportunitățile investitorilor în municipiul Chișinău, dezvoltarea urbană prin ochii antreprenorilor, Chișinău Oraș Verde, Chișinău Oraș Inteligent, mobilitatea și turismul urban. Se va discuta despre dezvoltarea sustenabilă a municipiului.

De asemenea, va fi prezentată Strategia de dezvoltare a capitalei pentru anii 2020-2030, dar și harta investițională a municipiului Chișinău, pe care sunt incluse peste 60 de obiective atractive de investiții din categoriile imobiliare, funciare, social-educaționale, de divertisment. Vor fi abordate și obiecte pentru parteneriate publice-private, ce țin de modernizarea rețelei de iluminat public, implementarea e-ticketing-ului, implementarea parcării electronice, eficientizarea traficului prin includerea transportului alternativ, managementul deșeurilor solide și altele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău