La sfârșitul acestei luni vor intra în vigoare noile amendamente la Regulamentul privind modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor

  • 22 Februarie 2020 15:00
La sfârșitul acestei luni vor intra în vigoare noile amendamente la Regulamentul privind modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor

La sfârșitul acestei luni vor intra în vigoare noile amendamente la Regulamentul privind modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor. Despre acest lucru a informat reprezentanții Serviciul Vamal în cadrul unei ședințe la care au participat mai mulți agenți economici și funcționari publici.

Potrivit modificărilor efectuate, în procesul de declarare a valorii în vamă, declarantul (agentul economic) va fi informat prin actul de inspecție referitor la motivul justificat de neacceptare a prețului declarat.

Noile amendamente vin să perfecționeze și procesul de prezentare a dovezilor suplimentare în susținerea prețului declarat de importator. În același timp, în cazul neacceptării de către vamă a valorii declarate, agentul economic va avea la dispoziție patru ore pentru prezentarea dovezilor corespunzătoare suplimentare.

Reprezentanții mediului de afaceri au fost informați și despre Noul Sistem Computerizat de Tranzit, care, odată implementat, va duce la creșterea eficienței procedurilor de tranzit precum și la îmbunătățirea proceselor de detectare a fraudelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău