La Sala cu Orgă va avea loc ultimul concert al anului

  • 30 Decembrie 2019 12:55
La Sala cu Orgă va avea loc ultimul concert al anului

Ultimul concert al anului 2019 va avea loc marți, 31 decembrie, la ora 17.00, la Sala cu Orgă din Chișinău, informează MOLDPRES.

Concertul va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră, prim-dirijor Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan și soliștii instrumentiști și vocali: Anna Strezeva (orgă), Ana Cernicova (soprană), Lilia Istratii (mezzo-soprană), Roman Ialcic (bas-bariton), Ștefan-Gabriel Luță (vioară) și Martina Meola (pian).

În program au fost incluse creații de popularitate din clasica universală: Strauss, Sain-Saens, Faure, Lalo, Haciaturian, Ivanovici, Chopin, Gounod, Kalman ș.a. Concertul va avea loc cu susținerea Direcției Cultură a Primăriei municipiului Chișinău.

Solicitată de MOLDPRES, directorul instituției, Larisa Zubcu, a menționat că a devenit o tradiție ca ultimul concert al anului să fie organizat la Sala cu Orgă. ”Ne bucurăm mult că publicul este foarte receptiv. Biletele sunt vândute cu o lună în urmă. Pe viitor ne gândim să organizăm două concerte la sfârșit de an. Pe scenă cânta la pian și un copil excepțional – Martina Meola, de 6 ani, elevă la Școala de Arte ”Alexei Stârcea”, a mai spus Larisa Zubcu.

Joi, 2 ianuarie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Carnavalul”, versiune scenică de Alexa Visarion după opera lui I. L. Caragiale. Potrivit organizatorilor, ”Carnavalul” își trimite măștile cu energia disperării în intersecția ultimilor trei secole (XIX, XX, XXI), răspântie neliniștitoare unde totul se maculează, degradează frenetic, cade în deriziune…Trădăm plângând, râdem trădând… 

Spectacolul este nerecomandat tinerilor sub 14 ani.

În aceeași zi, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” își așteaptă publicul la spectacolul  ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca.

Potrivit organizatorilor, spectacolul spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în peste 20 de țări cu casa închisă. Este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tuse de umor acid de bună calitate.

În roluri: Daniela Burlaca, Nicu Țurcanu, Dana Ciobanu, Cristian Perepeliuc, Viorel Cozma, Victoria Butnaru și Olesea Stăvila.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău