La Sala cu Orgă a fost vernisată o expoziție de grup de artă plastică contemporană

  • 17 Februarie 2022 18:37
La Sala cu Orgă a fost vernisată o expoziție de grup de artă plastică contemporană

O expoziție de grup de pictură cu genericul ”Dialog” a fost vernisată astăzi la Galeria de Artă a Sălii cu Orgă din Chișinău. Evenimentul a fost organizat de instituția-gazdă, Centrul Național al Muzicii de Cameră și Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design a Academiei de Muzica, Teatru și Arte Plastice (AMTAP).

Solicitat de agenție, Vasile Sitaru, curatorul expoziției, a menționat că aceasta cuprinde 35 de lucrări de pictură, semnate de 11 lectori universitari de la Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design a Academiei de Muzică Teatru si Arte Plastice: Oleg Dobrovolschi, Elena Frunze, Tatiana Hubenco, Zina Sitari, Vasile Sitari, Vladimir Lozovanu, Iurie Lupu, Victor Crețu, Dmitri Șibaev, Oleg Buga și Petru Raiu, mulți dintre ei fiind membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.

”Este o expoziție semestrială a cadrelor didactice de la instituție, pe care o organizăm de două ori pe an. Anterior, am organizat expoziții cu copii, cu lucrări ale cadrelor didactice, realizate la diferite tabere de creație, precum și cu diverși plastici. Din 2018, în cadrul acestui proiect, pe care îl coordonez, am organizat 26 de expoziții. Prima a fost a mea, în mai 2018, care a fost deschisă mai bine de trei luni. Tot aici au avut expoziții personale Victor Cretu, Alexandru Alavatchi, Florina Breazu, Victor Hristov, Stefan Coman, Inga Edu, Vitalie Butescu, Iurie Lupu, Petru Raiu, Stanislav Babiuc, Iraida Ciobanu și alți artiști plastici. Practic, galeria cuprinde întreg spectru al artelor vizuale: pictură, artă decorativă și sculptură. În acest mod, aducem arta plastică mai aproape de public, care înainte sau după concert, vizionează lucrările expuse aici”, a precizat Vasile Sitari.

La rândul său, directoarea Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu, a afirmat că Galeria de Artă a fost deschisă după renovarea sediului instituției. ”A fost un vis al nostru – să avem o Galerie de Artă. Mă bucur că acest proiect este unul de succes”, a mai spus Larisa Zubcu. În context, Vladimir Lozovanu, șeful Catedrei discipline tehnico-teoretice în artele vizuale de la AMTAP, a remarcat că aceste expoziții ale cadrelor didactice  prezintă în fața studenților lucrările semnate de profesorii lor.

Expoziția va fi deschisă până la 4 martie, după care va fi vernisată expoziția cadrelor didactice de la Centrul de Excelență în Construcții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău