La Parlament nu a fost depus vreun demers privind prezentarea premierului desemnat

  • 05 Februarie 2021 11:40
La Parlament nu a fost depus vreun demers privind prezentarea premierului desemnat

La Secretariatul Parlamentului, deocamdată, nu a fost depus vreun demers în legătură cu organizarea ședinței în plen la care ar urma să se prezinte candidatul la funcția de premier, Natalia Gavrilița. Despre acest lucru a comunicat secretarul general al legislativului, Adrian Albu, contactat de IPN.

„Procedura este simplă. Odată ce Secretariatul va fi informat de către candidatul la funcția de prim-ministru privind doleanța de a se prezenta în fata plenului pentru a-și prezenta echipa guvernamentală și programul, se va informa conducerea Parlamentului despre acest fapt. Drept urmare, Biroul Permanent va lua act și va decide ziua când va invita candidatul cu echipa”, a menționat Adrian Albu.

,,Dna Gavrilița luni depune actele în Parlament, prezintă programul și echipa de miniștri la nivel de acte. Procedural, urmează să fie convocat Biroul Permanent, eu presupun că ședința biroului va avea loc miercuri, astfel încât joi, când expiră cele 15 zile, să se consume prima tentativă”, a spus liderul PAS Igor Grosu, aseară, în cadrul emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău