La Parlament a fost deschisă o expoziție de fotografii în contextul Zilei mondiale a sănătății mintale

  • 04 Octombrie 10:45
La Parlament a fost deschisă o expoziție de fotografii în contextul Zilei mondiale a sănătății mintale

Parlamentul va găzdui până pe data de 11 octombrie o expoziție de fotografii în contextul Zilei mondiale a sănătății mintale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, cele zece lucrări expuse surprind momente din activitatea centrelor comunitare de sănătate mintală din întreaga țară. Specialiștii din cele 40 de centre oferă consultații psihiatrice, psihologice, dar și ajutor în tratament și recuperare pentru persoanele de orice vârstă.

Rețeaua de centre comunitare de sănătate mintală a fost creată și dezvoltată în cadrul reformei serviciilor de sănătate mintală. Începând cu anul 2014, procesul de reformare este facilitat de proiectul moldo-elvețian MENSANA – ”Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”, conform necesităților stabilite de Ministerul Sănătății.

Ziua mondială a sănătății mintale este marcată anual pe data de 10 octombrie și are drept scop sporirea gradul de conștientizare a problemelor de sănătate mintală din întreaga lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău