La Parlament a fost deschisă o expoziție de cărți semnate de deputați

  • 13 Februarie 2023 17:50
La Parlament a fost deschisă o expoziție de cărți semnate de deputați

O expoziție tematică de cărți semnate de foști și actuali deputați este organizată la Parlament în contextul Zilei naționale a lecturii. Expoziția numără circa 80 de volume selectate din fondurile Bibliotecii și Muzeului Parlamentului, precum și din colecțiile personale ale parlamentarilor. Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii februarie, transmite IPN.

Printre lucrările expuse se regăsesc opere literare în proză și versuri scrise de foștii parlamentari Vladimir Beșleagă, Ion Hadârcă, Nicolae Dabija, Lidia Istrati, Andrei Strâmbeanu. Printre exemplarele expuse se regăsesc memoriile foștilor președinți ai Parlamentului, Dumitru Moțpan și Eugenia Ostapciuc, dar și ale primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Expoziția mai cuprinde și o serie de monografii semnate de foștii deputați Ion Țurcanu, Anatol Țăranu, Vasile Nedelciuc, Fiodor Angheli, Tudor Țopa.

Colecția de carte din cadrul expoziției conține și literatură de specialitate, lucrări scrise de foștii vicepreședinți ai Parlamentului, Nicolae Andronic, Iurie Roșca și Vadim Mișin, foștii deputați Alexandru Arseni, Victor Popa, Victor Pușcaș, Oleg Serebrian, Igor Munteanu și Veaceslav Untilă, Vladimir Hotineanu.

Fondul de carte prezentat în cadrul expoziției a fost suplinit și cu lucrări realizate de deputații din actuala legislatură, Vasile Șoimaru și vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

Ziua națională a lecturii va fi marcată pentru prima dată oficial în Republica Moldova pe data de 14 februarie, de ziua de naștere a marelui poet Grigore Vieru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău