La Parlament a avut loc ședința comună a Comisiilor parlamentare juridice din R.Moldova și România. Subiectele discutate

  • 10 Februarie 2022 16:52
La Parlament a avut loc ședința comună a Comisiilor parlamentare juridice din R.Moldova și România. Subiectele discutate

La Parlament a avut loc ședința comună a Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, subiectele discutate între oficiali vizează reformarea sistemului de justiție din Republica Moldova, lupta cu corupția, instruirea specialiștilor din domeniul dreptului, în mod special profesionalizarea magistraților și a personalului auxiliar. În acest context, a fost subliniată importanța transferului de experiență din partea României țării noastre.

Olesea Stamate a salutat vizita oficialilor români în Republica Moldova, exprimând interes pentru dinamizarea contactelor interparlamentare la toate nivelurile, inclusiv pe platforma comisiilor de profil. 

”Exprimăm recunoștință statului român pentru sprijinul constant de-a lungul anilor și mizăm în continuare pe o colaborare dinamică. România este un partener de încredere, care oferă sprijin în procesul de reformare a justiției și altor domenii importante pentru Republica Moldova”, a declarat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități.

La final, Laura-Iuliana Scântei – președinta Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României, a dat asigurări că România va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău în eforturile de dezvoltare a Republicii Moldova.

Oficialii au pledat pentru intensificarea cooperării moldo-române, astfel, urmează a fi stabilită o nouă ședință comună a comisiilor de profil, unde vor fi abordate acțiuni concrete menite să aducă rezultate pozitive în beneficiul ambelor țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău