La nivel de capitală se elaborează un regulament de gestionare a deșeurilor din construcții

  • 21 Noiembrie 2022 13:00
La nivel de capitală se elaborează un regulament de gestionare a deșeurilor din construcții

Direcția generală locativ comunală și amenajare inițiază consultarea publică a proiectului de decizie a Consiliului municipal Chișinău cu privire la aprobarea Regulamentului de gestionare a deșeurilor din construcții și demolări. Autoritățile municipale își propun să creeze condițiile necesare pentru gestionarea acestor tipuri de deșeuri în condiții de siguranță și protecție a mediului.

Contactat de IPN, Vasile Efros, șef al Direcție amenajare și mediu a DGLCA, a declarat că depozitul de gestionare a deșeurilor din construcții și demolări va fi amenajat pe strada Calea Ieșilor, 36, conform deciziei CMC din 28 septembrie.

„Necesitatea elaborării și adoptării proiectului de decizie este soluționarea problemelor ce țin de deșeurile rezultate din activitățile de construcții și demolări din municipiul Chișinău. Prevederile de bază ale proiectului stabilesc cadrul juridic unitar privind gestionarea deșeurilor din construcții și demolări, condițiile ce trebuie îndeplinite pentru gestionarea acestor tipuri de deșeuri în condiții de siguranță și protecție a mediului”, a precizat Vasile Efros.

Prin această inițiativă se urmărește creșterea gradului de valorificare și reciclare a deșeurilor rezultate din activitățile de din construcții și demolări, precum și reducerea cantității și gradului de periculozitate a acestor deșeuri.

Propunerile cu privire la proiect pot fi expediate până pe 5 decembrie, ora 17.00, pe adresa: strada M. Eminescu, 33 (Direcția generală locativ-comunală și amenajare), la numărul de telefon: (022) 24-11-90 sau pe adresa electronică: [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău