La Muzeul Național de Istorie este deschisă expoziția „Promotori ai identității și valorilor naționale”

  • 30 August 2022 20:01
La Muzeul Național de Istorie este deschisă expoziția „Promotori ai identității și valorilor naționale”

În contextul sărbătorilor naționale Ziua Independenței și Limba Noastră cea Română, o expoziție cu genericul „Promotori ai identității și valorilor naționale” este deschisă la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de instituția gazdă în colaborare cu organizația obștească „Șezătoarea Basarabiei”, scrie MOLDPRES.

Expoziția reunește 70 de piese, un set de fotografii și piese etnografice (cămăși tradiționale, marame, brâie etc.) din colecțiile Muzeului Național de Istorie a Moldovei și imagini fotografice ale unor cămăși tradiționale pentru femei, bărbați și copii, realizate de către membrii comunității „Șezătoarea Basarabiei”, care întrunește oameni de diferite profesii – cadre didactice, ingineri, contabili, economiști, medici, jurnaliști, artiști, cercetători – toți  îndrăgostiți de costumul tradițional românesc și promotori activi ai identității și valorilor naționale.

Potrivit organizatorilor, portul popular reprezintă unul dintre elementele definitorii ale culturii unui neam, un punct de reper, atunci când vorbim despre identitate, și o emblemă a identității naționale. Fie că sunt prezentate în stil clasic și conservate sau preluate și reinterpretate, simbolurile portului popular sunt mereu actuale.

Expoziția va fi deschisă până la 30 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
6
Wed
6
Arhivă Radio Chișinău