La mulți ani, Radio România!

  • 01 Noiembrie 2016 07:32
La mulți ani, Radio România!

Se împlinesc 88 de ani de la inaugurarea postului național de radio din România. În data de 1 noiembrie 1928, la ora 17:00, era difuzată în eter prima emisiune a Societății de Difuziune Radiotelefonică din România, cu anunțul: „Alo, alo, aici Radio București”.

Primele cuvinte au fost rostite de președintele Societății, Dragomir Hurmuzescu, ctitorul radiofoniei românești, după care a urmat un recital de versuri compuse de Horia Furtună, în care Radioul românesc era definit „Un suflet nou”.

La început, Radio București (cum era cunoscută Societatea) avea emisiuni doar câteva ore pe zi, în program figurând știri, muzică de dans și clasică, buletine meteorologice; treptat au apărut și primele emisiuni complexe („Ora copiilor”, „Ora veselă”, „Ora femeilor”, „Cronica muzicală”, „Cronica dramatică”, „Poșta amatorilor”).

Radio Chișinău este primul post regional inaugurat de Radio România la 8 octombrie 1939 cu denumirea Radio Basarabia. Studioul regional și-a sistat activitatea în iunie 1940 și a fost relansat la 1 decembrie 2011, dar cu denumirea de Radio Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău