La mulți ani, Radio Constanța! Povestea radioului de la malul mării

  • 21 Ianuarie 2020 10:58
La mulți ani, Radio Constanța! Povestea radioului de la malul mării

Astăzi, 21 ianuarie 2020, Radio Constanța, Studio Teritorial al Societății Române de Radiodifuziune, împlinește 30 de ani de existență. De trei decenii, radioul de la malul mării este o voce credibilă, echidistantă și corectă în peisajul media din Dobrogea, dar și din România.

„Aici Radio Constanța!“ – se auzea de la microfonul din Vila numărul 1, din Mamaia, acum 30 de ani. La 21 ianuarie 1990, la doar o lună de la Revoluția din 1989, într-o perioadă în care România își căuta sensul, apărea primul post de radio din Dobrogea. Era ora 9.00 când semnalul pornea în eter, din locul de unde se transmiteau, de peste două decenii, în fiecare vară, programele Radio Vacanța.

Un grup de constănțeni pornea la drum cu entuziasm, având sprijinul radioului public, pentru a lansa la malul mării un post de radio de care, astăzi, dobrogenii sunt legați sufletește.

Radio Constanța a format, de-a lungul celor 30 de ani de activitate, adevărați profesioniști în domeniu și a fost, încă de la debut, o voce de încredere în peisajul media din Dobrogea, dar și din România.

Emisia Radio Constanța acoperea, la început, patru ore și cuprindea buletine de știri, interviuri și opinii în direct, asumându-și, printr-o deviză devenită celebră, misiunea de a aduce în casele dobrogenilor „Căldura glasului unui prieten“. Emisia a fost extinsă apoi la opt ore, iar din septembrie 1995, la zece ore.

Din septembrie 2002, radioul ce se autointitula „Inima ce bate pentru toată Dobrogea“ a început să emită program propriu 24 de ore din 24.

De-a lungul celor trei decenii, „Primul radio din Dobrogea“ și-a orientat politica editorială doar în slujba ascultătorilor, contribuind consistent, în plan social, cultural și educativ, pentru a susține, prin prisma activității editoriale, procesul de creștere și schimbare la nivel regional.

Astăzi, Radio Constanța este o voce de referință în spațiul etnic multicultural dobrogean, prin numărul de ascultători care îi aleg zilnic programele și prin proiectele culturale derulate.

Sursa: radioconstanta.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău